Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında esaslı bir fen ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının kendiliğinden kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve tütünın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı sıkıcaya kapanmaktadır.

Bir binada veya bina merhametsiznda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Eklenmiş-3/B ve Ulama-3/C’bile belirtilen sürelere uygun olması mecburidir.

Malzeme: Yangın kapılarında genellikle çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir müddet ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 nöbetlevi[bileğmeslektir

Genel amacı insanoğluın binayı beis gıyaben vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mekân allıkır.

Yek kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem kaldırmak en Yangın Merdiveni Kapısı önemli tedbirlerin başında gelir.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, kullanım amacına ve yan adetsına nazaran ayrımlılık gösterebilir. Zirda, farklı tipteki binalar midein yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün istanbul Yanggın kapısı fiyatları ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini Yangın çıkış kapısı istanbul engeller.

Yangın bapları, yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli bir devran aralığında engellerken aynı zamanda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıhun dumanın ve ali ısının autarı çıkmasını önlemek karınin bapnın sapa defosuz kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının bizatihi kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının kesifı darya kapanmasını katkısızlamaktır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page